EPA/Yuri Kochetkov
Marija Zaharova

Zapadne zemlje postale su neviđeno aktivne u jeku ruskih predsedničkih izbora, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Ovo je priča bez presedana, u smislu neke vrste sabotažnog aktiviranja kolektivnog Zapada“, istakla je Zaharova u intervjuu za RIA Novosti.

Prema njenim rečima, tema predsedničkih izbora pokazala se relevantnom ne samo za Rusiju.

“Ne gleda samo ceo svet, već vidimo kako jedan njegov mali deo, znate, ‘mala buba, ali smrdljiva’, stalno pokušava da nam nešto pokvari na svaki mogući način“, objasnila je ona.

Ona je dodala da je od jutros 62.662 ruskih državljana glasalo u inostranstvu, ali se informacije menjaju iz minuta u minut.

”Ministarstvo spoljnih poslova je u bliskoj saradnji sa Centralnom izbornom komisijom, koja je centrala za održavanje izbora u inostranstvu. Pokrivenost i vođenje ovog procesa je pojednostavljeno”, dodala je Zaharova..

Član CIK-a Pavel Andrejev ranije je saopštio da je u inostranstvu za glasanje na ruskim predsedničkim izborima postavljeno 295 biračkih mesta u 144 zemlje.

Za mesto šefa države bore se četiri kandidata – Leonid Slucki, Nikolaj Haritonov, Vladislav Davankov i Vladimir Putin.

Glasanje je počelo danas i završiće se 17. marta.

2 COMMENTS

  1. Ma daj cemu vise tako jeftine lazi: samo je jedan kandidat i on je vec davno pobedio. Svako ko mu se i malo priblizio je mrtav. Ova trojica su fake kandidati. Ta zna to celi svet. Svima je to jasno – i istoku i zapadu i jugu i severu. Zaharova – lepa si nema sta – ali znas i da mutis … uglavnom Rusima i ovim praznoglavcima.

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here