K. Nedeljković
Uvek u mislima dobrotvorke: Mališani Sanje Bartok

Novčani poklon naše humane čitateljke Nadežde Radović iz Vizbadena od 200 evra proteklih dana stigao je na konačno odredište, tačnije u Guduricu, nadomak Vršca na adresu mlade udovice Sanje Bartok (31) i njenih šestoro mališana. 

– Koliko sam samo zahvalna toj ženi na svemu što je učinila za nas i što nastavlja da čini, ne može ni u najlepše reči da stane. Njenu posetu našem skromnom domu tokom prošle godine pamtiću dok sam živa, a deca posebno.

Nadežda im je tokom susreta posvetila najviše pažnje, a iz svake njene reči izbijala je majčinska toplina. Neka je dragi Bog čuva i podari svaku blagodat – rekla je mlada majka Sanja, dodavši:
– Njen dar utrošićemo za najosnovnije – hranu i račune. Mališanima je potrebno i ponešto od garderobe. Rastu kao iz vode, pa nešto uvek zafali, a od skromne socijalne pomoći, ne može se sve namiriti. Deca su ipak, na prvom mestu i tako će uvek biti.

Za ovu ženu borca, koja je prošla kroz mnoge nedaće i njene mališane: 10-godišnju Anu, devetogodišnju Milenu, osmogodišnjeg Đorđa, sedmogodišnju Branislavu, četvorogodišnjeg Davida i trogodišnjeg Vuka, ovakva pomoć mnogo znači.

Ostavši rano bez supruga, koga je teška bolest odnela u 27. godini, mlada mama se našla na životnoj prekretnici. Njena teška sudbina dotakla je u srce mnoge dobre ljude, kao i naše čitaoce koji su joj zdušno priskočili u pomoć. Da nije bilo dobrih ljudi, ne bi imali ni sopstvenu kućicu u kojoj žive.Istina, ono što je mogla, Sanja je osposobila koliko je mogla, ali kupatilo im je i dalje u lošem i dotrajalom stanju, greju se na drva, ponekad uključuju peć, ali moraju da budu oprezni, jer su instalacije loše, da ne bi došlo do požara. Jedna prostorija služi kao trpezarija i kuhinja, kao i spavaća soba, koja služi i kao dnevna. Od pokućstva samo najosnovnije, i to je sve što imaju.

Odrastaju uz ljubav i pažnju

Uprkos skromnim uslovima u kojima žive, Sanjini mališani odrastaju uz mnogo ljubavi i pažnje. Upravo to je i najvažniji preduslov da postanu dobri ljudi, takođe spremni da pomognu drugima. Primer za to uvek mogu naći u dobroj Nadeždi. Na to će Sanja, sigurni smo, moći da bude ponosna svim srcem.

POZIV DONATORIMA:
Ako želite da se uključite u neku od akcija HUMANITARNOG MOSTA, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara HUMANITARNOG MOSTA na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.
Izvor:
K. Nedeljković

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here