EPA-EFE/Yoan Valat

Ole Gunar Solskjer već mesecima muči muku sa defanzivcima, ali čini se da je u Parizu neočekivano dobio novog lidera svoje odbrane.

Mladi Aksel Tuanzebe je zaigrao posle deset meseci i odmah bio jedan od najzaslužnijih za iznenađujuću pobedu Mančester junajteda nad Pari Sen Žermenom (2:1).

Ovaj 22-godišnji defanzivac je dobio šansu umesto umornog kapitena Harija Megvajera i odmah ga zasenio.

Solskjer mu je ukazao ogromno poverenje poverivši mu zadatak da čuva možda i najboljeg napadača sveta Kilijana Mbaea (po 4 gola i asistencija na 5 utakmica ove sezone, 30+19 na 37 prošle).

Taunzebe je potpuno zatvorio talentovanog golgetera, dobio sve vazdušne duele i očistio sedam situacija pred svojim golom, najviše od svih igrača na svim utakmicama prvog dana nove sezone Lige šampiona.

Posebno je oduševio kada je dva puta zaustavio Mbapea prilikom sprinta ka golu Junajteda.

– Aksel je bio fantastičan. Koliko nije igrao? Desetak meseci? I tako odigrati protiv Mbapea i Nejmara. Moram reći da sam iznenađen. Znali smo da je dobar igrač, ali ovo… Bio je fantastičan – oduševljen je menadžer Junajteda Ole Gunar Solskjer.

Norvežanin je rizikovao sa formacijom 3-5-2, odnosno trojicom u poslednjoj liniji gde su uz Taunzebea bili još Viktor Lindelef i Luk Šo.

Tuanzebe je sjajnom partijom olakšao posao golmanu Davidu de Hei koji je takođe bio impresivan u Parizu sa četiri intervencije.

– Bio je neverovatan. Ovako dobar biti protiv Nejmara i Mbapea koji su među najboljim fudbalerima sveta… Sjajno. Presrećan sam zbog njega – rekao je De Hea.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here