Zaječar: Hladnoća (-20) izazvala infarkte kod dvojice muškaraca

Fonet/EPA
Hladnoća odnela dve žrtve (Foto: Ilustracija)
 

Iako je prva pretpostavka lekara bila da su obojica preminula od hladnoće, utvrđeno je da su preminuli usled infarkta.

Obdukcija je nedvosmisleno je potvrdila da je kod obojice u pitanju bilo srce, ali je tome verovatno doprinela i hladnoća koja je u Zaječaru noćas bila oko minus 20 stepeni Celzijusa.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije spasli su dan ranije na području Zaječarskog okruga 15 osoba iz šest automobila, kao i bračni par sa dvoje dece starosti tri i 11 godina.

Zbog snežnih nanosa visokih preko metar nije prohodan pravac od starog puta za Aleksinac prema Vrtištu, Trupalu i motelu "Nais", kao i put od Kamenice ka Kameničkom visu i Cerju.

Zbog snega koji je na Goliji napadao oko pola metra, neprohodni su putni pravci Ivanjica – Golijska Reka, Ivanjica-Despotovica prema Studenici, kao i pravci prema Kušićima i Devićima i nekoliko lokalnih pravaca.

Zbog velikih smetova put Srpski Itebej-Hetin, u banatskoj opštini Žitište je neprohodan. Na pojedinim delovima puta, javlja Info centar Žitišta, smetovi su viši od dva metra.

Za sada je očišćena polovina puta, na čemu rade traktori i druge mašine Zemljoradničke zadruge "Mrkšićevi Salaši" i mašine iz Hetina.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime