EPA/KCNA
Foto: Arhiva

Američka svemirska agencija (NASA) saopštila je danas da je lansiranje najmoćnije rakete u istoriji Artemis I zakazano za 4. novembar, prenosi Rojters.

Lansiranje rakete je već tri puta odlagano.

Prvi pokušaj nije uspeo krajem avgusta zbog tehničkih grešaka, drugi pokušaj početkom septembra bio je ometen zbog curenja goriva, dok je treči put lansiranje bilo odloženo zbog uragana “Ijan“.

Artemis I je probni let u svemir bez posade, ali ako sve bude po planu, onda će Artemis II, za koji se očekuje da bude lansiran 2024. godine, sasvim sigurno nositi ljude, prenosi agencija.

7 COMMENTS

  1. Kakva je to najmoćnija raketa koja ne može da poleti već peti put… Ili ste vi promašili tekst ili vas neko slagao…

  2. Hej! Bolje da ne probaju! Ako uspe da poleti, neće daleko da odmakne, pa će da počne da kašlje i nakon tog da trućne! Ala će to da grune! Krajnje je opasno za posetioce “spektakla”, koji će usput još i kupiti skupe karte! Bolje da spektakl gledaju sa barem 1000 km udaljenosti, i da se smeju, mada je i ova razdaljina možda nebezbedna?! Da ne trućne na Kijev, pa da optuže Ruse, da su oni na Kijev ispalili nuklearku?! Ponašaju se kao Kinezi: ” Mi smo uspešno lansirali raketu u svemir, ali ne znamo ni približnu lokaciju, gde će da trućnu delovi lansirne rakete?! Važno, satelit od 5kg će uvatiti orbitu”!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here