EPA/Etienne Laurent
Mark Zakerberg

Kompanija Meta saopštila je da je u trećem kvartalu prihodovala 34,15 milijardi dolara, za 23 odsto više nego u istom kvartalu prošle godine.

Kako prenosi CNBC, profit Mete je u istom perodu porastao za 164 odsto međugodišnje na 11,58 milijardi dolara, dok zarada po akciji (EPS) iznosi 4,39 dolara.

Analitičati agencije LSEG (Refinitiv) su prognozirali da će Meta u trećem kvartalu prihodovati 33,56 milijardi dolara i zaraditi 3,63 dolara po akciji, tako da je rezultat prevazišao očekivanja.

Tehnološki gigant iz Menlo Parka je saopštio da u četvrtom kvartalu očekuje prihod između 36,5 i 40 milijardi dolara.

Firma je objavila i da njene platforme kao što su Fejsbuk i Instagram u trećem kvartalu dnevno imale 2,09 milijardi aktivnih korisnika, dok broj mesečno aktivnih korisnika iznosi 3,05 milijardi.

Prosečan prihod po korisniku Metinih platformi je 11,23 dolara.

Izvršni direktor Mete Mark Zakerberg rekao je da ove godine korisnici provode za šest odsto više vremena na Fejsbuku i za sedam odsto više na Instagramu u odnosu na prethodnu godinu.

Meta je na kraju septembra imala 66.185 zaposlenih, za 24 odsto manje nego u istom periodu lane, što povrđuje ranije najave Zakerberga da će 2023. godina za Metu biti “godina efikasnosti”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here