Youtube/Fraktion DIE LINKE. im Bundestag
Žaklin Nastić

“NATO bombama veštački stvoreno Kosovo ostaje i dalje politički nestabilno, a pobednik na izborima Aljbin Kurti ne traži približavanje sa Srbijom, već koristi nacionalistička osećanja”, ocenjuje poslanica stranke Levica (Die Linke) u nemačkom Bundestagu Žaklin Nastić.

Nastić je, na svom Fejsbuk nalogu, podsetila da su parlamentani izbori održani u nedelju bili peti u proteklih samo 12 godina.

“Ovim regionom vladala je klika korumpiranih ratnih zločinaca. Tamo je aktuelna nezaposlenost mladih 54 odsto. Zato je razumljivo da je Kurti pobudio nadu pre svega kod mladih ljudi, jer on nije deo te stare elite moći. Međutim, ni njegova politička struja, nažalost, ne traži približavanje Srbiji, već koristi i dalje nacionalistička osećanja”, istakla je ona.

Nastić je kazala da pozdravlja to što se bivšem kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju i drugim vođama OVK konačno sudi pred Haškim tribunalom i dodaje da moraju slediti i dalji koraci.

“Bilo bi poželjno da se najpre sve mafijaške mreze starih pripadnika OVK rasformiraju i privredu licu pravde”, dodala je ona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here