Zaljubljeni Crnogorci

0

Ljubav je u vazduhu
 

Prema tim podacima, najviše se voli u Crnoj Gori, dok ljubav najmanje osećaju građani Kosova i Albanije. Naime, od zemalja iz našeg regiona, najviše vole osobe u Crnoj Gori, gde 74 odsto građana oseća ljubav. Crnu Goru slede Srbija sa 72 odsto, kao i Bosna i Hercegovina. Iza njih je Hrvatska sa 69 odsto kao i Makedonija, Slovenija 68 odsto, Kosovo 65 i Albanija sa 64 odsto.

 

Ljubav u svetu najviše osećaju

* Filipini 93%
* Ruanda 92%
* Portoriko 90%
* Mađarska 89%
* Južni Kipar 88%
* Trinidad i Tobago 87%
* Paragvaj 87%
* Liban 86%
* Kostarika 85%
* Kambodža 85%

 

Istraživanje Galupa je obuhvatilo građane u ukupno 136 zemalja koji su odgovarali na pitanje da li su prethodnog dana osetili ljubav prema ljudima u svome okruženju. Sociolozi smatraju kako je osećaj za ljubav koji smo zadržali i pored teške materijalne i finansijske situacije slamka spasa za koju se držimo kako bismo ostali psihički prisebni jer je stanje u kojem se država nalazi skoro pa neizdrživo.

 

 

Najgori svetski ljubavnici:

1. Nemačka (loše mirišu)
2. Engleska (lenji)
3. Švedska (brzi)
4. Holandija (dominantni)
5. Amerika (grubi)
6. Grčka (sladunjavi)
7. Vels (sebični)
8. Škotska (preglasni)
9. Turska (znojavi)
10. Rusija (dlakavi)

– Ukoliko u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo nemamo utočište ili bazu za pozitivna osećanja, pitanje je šta bi od nas bilo pošto imamo nenormalno visoku stopu depresije i povećanu stopu samoubistava – kaže sociolog Biljana Milošević.
PU zavisnosti od sredine u kojoj živimo zavisi i koliko smo i otvoreni za emocije, pa je tako u urbanim sredinama iskazivanje osećanja sporije i ređe, za razliku od manjih sredina, gde se ljudi bolje poznaju. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here