pixabay.com
Foto: Ilustracija

Alžirska obalska straža ubila je dvojicu turista koji su iz Maroka vodenim skuterima zalutali u alžirske vode. Trećeg muškarca uhapsila je alžirska obalska straža, nakon čega mu je određen sedmodnevni pritvor.

Francusko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je smrt jednog francuskog državljanina i zatvaranje drugog u Alžiru u incidentu u kojem je učestvovalo nekoliko francuskih državljana.

Iako se ministarstvo uzdržalo od otkrivanja konkretnih detalja u vezi sa incidentom, više izveštaja sugeriše da se radi o tragičnom ubistvu dvojice državljana Francuske i Maroka koje je počinila alžirska obalska straža u vodama u blizini Saidije.

Prema ovim izveštajima, grupa muškaraca francuskog i marokanskog porekla otišla je vodenim skuterima na plažu Saidija kada su se dezorijentisali i nehotice zalutali u alžirske vode. Alžirske vlasti su tada otvorile vatru, ubile dvojicu turista, dok je treći uhapšen i odveden u zatvor.

On je u sredu izveden pred sudiju i određen mu je sedmodnevni pritvor.

U zvaničnom saopštenju, francusko ministarstvo je saopštilo da je njihov Centar za krizne situacije i podršku, u saradnji sa ambasadama u Maroku i Alžiru, u kontaktu sa porodicama žrtava, a aktivno je angažovan u pružanju podrške.

Ovaj slučaj bi mogao dodatno da podstakne dugogodišnje tenzije između Alžira i Maroka, komplikujući već zategnute odnose dve nacije.

Ni Rabat ni Alžir nisu komentarisali incident.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here