Žandarmerija razdvajala pristalice SNS i Dveri ispred Skupštine Srbije (VIDEO)

0
Tanjug
Žandarmerija razdvojila pristalice SNS i Dveri

Pristalice Srpske napredne stranke, ali i opozicionog pokreta Dveri, koji su bili ispred doma Narodne skupštine kako bi dali podršku poslanicima koji su štrajkovali glađu, razišle su se nešto pre 21.30, a saobraćaj u tom delu grada normalno funkcioniše.

Na stepeništu zgrade parlamenta i dalje je Boško Obradović sa stranačkom koleginicom Marijom Janjušević, a kako je ranije rekao, on će tu ostati do ponoći, a ujutru nastavlja štrajk.

Tu su i dalje poslanici SNS, na čelu sa šefom Aleksandrom Martinovićem, koji je kazao da još nije odlučio da li će prekinuti štrajk glađu, i da on nije tu zbog performansa, već kako bi apelovao na tužilaštvo da radi svoj posao.

Pripadnici Žandarmerije, koji su u jednom trenutku razdvojili dve grupe građana, takođe su otišli.

Jedan broj pripadnika policije napustio je prostor ispred Skupštine Srbije, dok je jedan broj njih ostao da obezbeđuje zgradu.

Martinović pozvao pristalice da uvaže Vučićev poziv i raziđu se

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović pozvao je pristalice te stranke da uvaže poziv predsednika stranke i Srbije Aleksandra Vučića i da se raziđu.

– U ime predsednika Republike Srbije i SNS Aleksandra Vučića molim vas da se polako raziđete svojim kućama i želim da vam prenesem poruku predsednika da se spremite da se okupimo uskoro u što većem broju – rekao je Martinović.

Obradović od juče štrajkuje glađu, a svoju odluku o štrajku najpre je obrazložio kao podršku poslaniku Ševarliću, koji je na taj način protestovao zbog politike vlasti prema pitanju Kosova i Metohije, a kasnije – zahtevom da se odlože izbori, zakazani za 21. jun.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here