Pixabay.com
Mekdonalds

Poznati lanac restorana brze hrane Mekdonalds, najavio je da će u svoju ponudu uvesti liniju alternativa mesu baziranu na biljkama.

Nova linija proizvoda nazvana je “McPlant”, a gostima će biti dostupna od 2021. godine.

Barclays banka prognozira da će konzumacija alternativa mesu biti vredna 140 milijardi dolara do 2029. godine.

Mekdonalds je testirao burger baziran na biljkama u Kanadi u saradnji s kompanijom Beyond Meat koja se bavi proizvodnjom mesa baziranog na biljkama. Međutim, deonice kompanije Beyond Meat su izgubile na vrednosti nakon što je Mekdonalds saopštio da još uvek nije odlučeno ko će biti dobavljač mesne alternative.

Mekdonaldsov potez uvođenja alternative za meso je primarno posledica zabrinutosti zbog uticaja mesa na zdravlje, okolinu i dobrobit životinja.

– Uzbuđeni smo zbog ove prilike jer verujemo da imamo dokazan, ukusan proizvod – rekao je Ian Borden koji je zadužen za međunarodne operacije ovog lanca restorana.

Međutim, Mekdonalds relativno kasno ulazi na ovo tržište, jer su rivali poput Burger Kinga, White Castlea i Dunkin’ Brands Grupe već u ponudu uveli burgere bazirane na biljkama.

McDonald’s se još uvek oslanja na svoje poznate proizvode kao što su Big Mac, McNuggets i pomfrit, koji čine oko 70 posto prodaje na ključnim tržištima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here