EPA-EFE

Dr Emil Vlajki, filozof i bivši potpredsednik RS izneo je svoj stav o hajci protiv Kine zbog koronavirusa. Dr Vlajki je profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci i njegov lični stav prenosimo izvorno.

Tokom niza vekova, odnos Zapada prema najmnogoljudnijoj zemqi na svetu, tom nemoćnom carstvu i plenu kolonijalnih sila, bio je potcenjivački i rasistički. U dvadesetom
veku, takvom je odnosu dodata i mržnja zbog pobede komunizma 1949. Zapad je priznavao pobeđenog Čang Kaj Šeka koji se sklonio na ostrvo Formozu (Tajvan) kao legitimnog predstavnika Kine.

Mržnja je narasla za vreme rata u Koreji gde su SAD pretrele poraz od Mao Ce Tungove Kine, kada je Koreja podeljena na dva dela. Predsednik Nikson je relaksirao odnose te
dve zemlje, što je njegov naslednik Karter prihvatio i to je trajalo do dolaska Reganove administracije koja je taj proces privremeno zaustavila. Onda je počeo nagli ekonomski uspon Kine pod Deng Sjaopingom, nezabeležen u savremenoj istoriji.

Zapad je to pokušao da zaustavi obojenom revolucijom u aranžmanu Džina Šarpa, NED-a i Soroša. Taj je pokušaj propao, a pobesneli Zapad je optužio kinesku vlast da je na pekinškom trgu, Tiananmenu, juna 1989, pobila nekoliko stotina studenata što je
niz zapadnih novinara, nekoliko decenija kasnije, demantovalo. Početkom 21. veka, Kina je postala druga ekonomija sveta.

Vidoviti “Simpsonovi”

Iz ovih razloga, rasizam i bes Zapada zbog uspeha Kine, imali su svoj odraz na kulturnom planu. Iz ideoloških antikomunističkih fondova, stimulisalisu se književnici, sineasti i istoričari da buduće zaraze i pandemije, preko svojih knjiga i filmova, smeste u Kinu koja bi, jednog dana, trebalo da bude optužena da je rasadnik zla u svetu.

U planiranoj, dugoročnoj antikineskoj kampanji, naročitu pažnju je privukla crtana serija
“Simpsonovi” koja je najpre “predvidela” izbijanje virusa u jednoj zemlji “žute rase”, u epizodi iz 1993. “Marge in chains”, a potom i smeštanje holivudske zvezde u karantin! U filmu “Zaraza” (“Contagion”) s oskarovcima Metom Dejmonom i Gvinet Paltrou, Amerikanka se vraća u Minesotu iz Hongkonga, i nekoliko dana kasnije umire, a njen suprug, i ostatak planete, bore se sa zarazom koja se širi brzinom munje.

Novi virus koji potiče iz Kine i izaziva teške respiratorne probleme, leči se hlorokinom, zaustavlja karantinom, a svi nose maske. To je scenario 14. epizode druge sezone američke serije “Dead zone2 iz 2003. Relevantan je i primer nepoznatog pisca i
karikaturiste koji je za EU napravio strip, 2012, gde se, takoše, optužuje Kina koja, u svojim laboratorijama proizvodi i širi sadašnju koronu.

EU je, davne 2012, naručila i objavila strip “Zaraženi” koji je dobrim delom predvideo globalnu pandemiju. Ipak, globalistički vizionari na kraju spasavaju planetu. “Zaraženi” je bio produkcija Međunarodne grupe za saradnju i razvoj Evropske komisije. Nije bio namenjen širokoj javnoj potrošnji, već se delio unutar institucija EU. Roman je prikazivao naučnike u laboratoriji u Kini koji su eksperimentisali sa smrtonosnim patogenima.

Odjednom se iz budućnosti pojavljuje “junak” u liku Isusa, predstavljajući protivotrov iz svemira. Onda su junaku zli oportunisti ukralil ek i prodali ga jednoj farmaceutskoj kompaniji. Ona je lek uništila, a prodavala je veliki broj zamenskih koji nisu imali nikakav uticaj na zarazu. Nacrtana priča iz 2012. sadrži i prenos novog virusa sa životinja na ljude na prepunoj pijaci poput one u Vuhanu!

Kini ne praštaju uspeh: Prof. dr Emil Vlajki

Od svinja do šišmiša

Kruna ovih napada na Kinu bila je bestidna laž koja se proširila svetom 2020. Japanski patolog, Tasuku Honjo, koji je 2018. dobio Nobelovu nagradu za medicinu, koju je podelio s Džemsom Alisonom zbog postignuća u lečenju raka, navodno je rekao sledeće:

“Virus je potpuno veštački. Četiri godine sam radio u laboratoriji Vuhan u Kini. U potpunosti sam upoznat sa svim osobljem te laboratorije. Telefonirao sam im svima nakon pojave koronavirusa. Ali svi su njihovi telefoni mrtvi poslednja tri meseca. Sada se razume da su svi ti laboratorijski tehničari umrli. Mogu reći sa stopostotnom pouzdanošću – da koronavirus nije prirodan.

Nije potekao od šišmiša. Kina ga je proizvela. Ako ovo što danas kažem bude lažno sada ili čak i nakon moje smrti, vlada može povući moju Nobelovu nagradu. Kina laže i ta će se istina jednog dana otkriti svima”.

Tasuku Honjo je negirao ovu dezinformaciju. Na sve ovo se nadovezuju i napadi Trampove administracije kojima se Kina direktno optužuje da je namerno pustila koronavirus (sars-cov-2) u svet. Koliko god bude rasla ekonomska i naučno-tehnološka moć Kine, njoj će se, sve više, sve i svašta pripisivati. A što se tiče proizvodnje bioloških oružja u laboratorijama, zna se da ih je, do sada, Zapad najviše stvarao i upotrebljavao. U pogledu tehničke opremljenosti, Kina ima dve laboratorije četvrtog stepena sigurnosti, a samo SAD ih imaju trinaest.

U dvadesetom veku, prodefilovali su kojekakvi virusi gripa (ptičji, svinjski), antraks, ebola,
hiv, zika (afrička, azijska), sars, mers, nova korona. Kina uopšte nije imala laboratorije kada se najveći deo tih virusa pojavio. Zapad je uzroke rečenih virusa pronašao u orangutanima, šimpanzama, devama, pticama, svinjama, šišmišima, i to sve u nezapadnim kontinentima, “žutoj” Aziji i “crnoj” Africi.

Zapad je predstavljan kao beo, devičanski koji je stalno napadan spolja. Nijedan od tih virusa nije, navodno, nastao na Zapadu, ni, naravno, u njegovim laboratorijama. U najmanju ruku čudno, a i rasistički, dodali bi “teoretičari zavera”.

Blogerka zbunila planetu

U počecima nove korone, 2020. godine, napadi na Kinu, kao krivca za pandemiju, vršili su se nesmanjenim tempom. Evo jednog primera. Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci u kojima se tvrdi da su ljudi iz Kine koji jedu slepe miševe prvi oboleli od koronavirusa. Jedan takav snimak prikazuje Kineskinju koja drži skuvanog slepog miša, pre nego što prizna da je istog ukusa kao piletina.

Ovaj video izazvao je brojne reakcije, a neki korisnici za sve su krivili navike u ishrani Kineza. Ali ovaj video uopšte nije snimljen u Kini. Napravljen je 2016. i prikazuje blogerku Vang Mengjun tokom puta na ostrvo Palau, državi blizu Filipina.

1 COMMENT

  1. Zahvaljujuci ratu 90tih kod nas znam da se laze na sve strane.Nema ni istine ni objektivnosti,
    svako pise sta zeli a ne sta se stvarno dogadja! Laz do lazi…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here