EPA/Sergei Ilnitsky

Zapadne zemlje guraju Ukrajinu ka mirovnom rešenju koje je za nju nepovoljno, izjavila je irska poslanica u Evropskom parlamentu Kler Dejli.

“Prošle su skoro dve godine od početka rata u Ukrajini i uvek neizbežna izdaja Zapada je već počela. Sada, kada je poginulo na desetine hiljada ljudi, Ukrajinu teraju da prihvati mnogo gore uslove nego što su bili u aprilu 2022. kada su je njeni prijatelji iz NATO-a pozivali da nastavi borbu”, napisala je ona na Iksu (bivši Tviter).

Podsetimo, rusko-ukrajinski pregovori održani su Istanbulu u proleće 2022. godine, a Arahamija je bio član ukrajinske delegacije.

Moskva je ranije više puta isticala da je spremna za pregovore, ali da je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Zapad stalno poziva Rusiju na pregovore za koje Moskva pokazuje spremnost, ali istovremeno Zapad ignoriše stalna odbijanja Kijeva da se uključi u dijalog.

3 COMMENTS

  1. Projekat “NATO u predgrađu Moskve” propao, izginule stotine hiljada Ukrajinaca, uništena privreda, infrastruktura, izgubljene generacije mladih, e sad prihvatite gore nego što ste mogli u startu, jer mi više nemamo volje da vam pomažemo u tom projektu…

    Bravo za Zapad, dali ste primer i ostalima kako ih vidite i tretirate, sad kreće povratni proces, razgradnja NATO-a, EU, ‘kolektivnog Zapada”, krize, nestašice, novi ratovi… Jer vi ste baš hteli i to parče planete zvano istok, bez njega niste kompletni…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here