EPA/Olivier Hoslet
Jens Stoltenberg

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je danas da su u prethodnom periodu u regionu Zapadnog Balkana viđeni ozbiljni incidenti, povećane tenzije, zapaljiva retorika i da NATO mora ostati fokusiran na taj region.

“Upravo sam se vratio iz posete regionu, a ono što vidimo tamo je da tenzije rastu. Videli smo povećane tenzije i zapaljivu retoriku u Bosni i Hercegovini. Videli smo zapravo neke ozbiljne incidente nasilja na Kosovu, uključujući napad na mirovne snage NATO-a”, rekao je Stoltenberg prilikom ulaska u sedište NATO pre početka prvog sastanka ministara spoljnih poslova članica Alijanse.

Stoltenberg je dodao da su tokom incidenata ranjena 93 vojnika NATO-a, od kojih neki veoma teško.

“Dakle, ovo su ozbiljni incidenti i moramo da ostanemo fokusirani na Zapadni Balkan u isto vreme dok se, naravno, bavimo ratom u Gazi i takođe nastavljamo da pružamo podršku Ukrajini. Budite uvereni, NATO će učiniti ono što je neophodno da obezbedi stabilnost u regionu, jer je to važno ne samo za Zapadni Balkan već i za celu Evropu i NATO”, rekao je generalni sekretar NATO.

3 COMMENTS

  1. Skinite nam se zlotvori. Napravite red u SAD tamo je sve ozbiljno narušeno.Da bog da se uništite u svojoj demokratiji. Želim vam sve ono što ste drugima napravili.

  2. Ovo mi više liči na “udaru” nego na “radaru”… navikli smo, samo udarajte… tako povećate kumulativnu snagu srpskog otpora…pa nemoj onda da se čudite nekom novom solunskom frontu…

  3. ŽIVELA EVROPA, ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here