EPA/ALI HAIDER
Sergej Lavrov

Sergej Lavrov izjavio je da balkanske zemlje ne bi trebalo da budu suočene sa fiktivnim izborom između saradnje sa Rusijom i odnosa sa zapadnim državama.

Posle telefonskog razgovora sa visokim komesarom Evropske unije za spoljnu poltiku i bezbednost Žozepom Borelom, Lavrov kaže da mu je skrenuo pažnju i na neophodnost primene sporazuma postignutih između Beograda i Prištine pre nekoliko godina.

– Razgovarali smo o situaciji na Zapadnom Balkanu, posebno u svetlosti moje predstojeće posete Srbiji – rekao je Lavrov, preneo je TAS.

– Ponovili smo našim partnerima iz EU naše principe da zemlje iz ovog regiona ne bi trebalo da se suočavaju sa fiktivnim izborom između Zapada i Rusije – istakao je on.

Prema njegovim rečima, svi žele da evropske zemlje imaju multivektorsku politiku maksimalno otvorenu za dijalog sa svima onima koji su spremni na takav dijalog na osnovu jednakosti i obostrane koristi.

3 COMMENTS

  1. Ovakog Ministra spoljnih poslova treba Srbija. Svaka njegova reč zvoni i tu nema prevrtanja. Ono što kaže to je zapečaćeno i tačka !

  2. Gospodine Lavrov, mi ne treba da biramo, mi smo već izabrali svoje istinske prijatelje. To su Rusija i Kina i tačka.

  3. gospodine lavrov sve lepo kazes ali zapdnjaci
    nece dozvoliti druge vrednosti jer njiheve vrednosti
    su najbelje i to sto oni rade je sve ispravno
    a drugi sto rade nista ne valja!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here