Hrvatski stručnjak Nikola Pilić govorio je o statusu Novaka Đokovića u odnosu na najveće rivale.

Pilić, koji je imao je veliki uticaj na razvoj Đokovića u sopstvenoj akademiji i kasnije bio savetnik reprezentacije Srbije kada je osvojena „salatara“ i, stao je u odbranu srpskog asa zbog neadekvatnog odnosa u odnosu na Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Poslednji u nizu primer je slučaj „Adrija Tur“, zbog čega je svetski broj jedan dobio mnogo kritika.

– Zapadnom ‘mejnstrimu’ ne odgovara da jedna mala Srbija ima najboljeg na svetu. Zato Federera i Nadala dižu u nebesa, a Nole zaslužuje mnogo više. Takav nepravedan odnos je Đokovićevo ‘gorivo’ u poslednjih desetak godina – rekao je Pilić za „Glas Srpske“.

Pilić je savetovao Novaka da učestvuje na US openu, uprkos nekim čudnim pravilima i kompletnoj situaciji u Njujorku sa pandemijom koronavirusa.

– Ne znam da li je Novak već odlučio o nastupu u Njujorku. Ukoliko može da trenira svaki dan i ima mogućnost da se za mečeve priprema na pravi način, onda bih mu savetovao da učestvuje na US openu. Mada, pitanje je šta će se sve dešavati u narednih mesec dana, jer u Americi još vlada haos kada je reč o epidemiji korone, koja dnevno odnese više od 1.000 života.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime