pixabay.com

Odgovor zbog čega je bitno sa sobom imati limun mogao bi da vas iznenadi.

Svi smo manje-više svesni svojstava ovog vrlo svestranog agruma. Vrlo bogat vitaminom C, limun nije samo voće sa velikom moći detoksikacije koji se koristi u mnogim dijetama, nego i prirodan repelent i izvrstan lek u slučaju mučnine i povraćanja.

Sok od limuna i, naravno, eterično ulje limuna mogu se koristiti za suzbijanje mučnine u automobilu.

U prvom slučaju možete se odlučiti za flašicu sa sokom ili nekoliko kriški koje ćete koristiti kada osetite potrebu. Biće dovoljno i samo da pomirišete limun da se osećate bolje.

Korišćenje limuna preporučuje se i trudnicama. Eterično ulje ovog citrusa pokazalo se posebno efikasnim u aromaterapiji, prema kliničkom istraživanju.

Uzrok mučnine nije uvek povezan sa mučninom kretanja. Čak i oni koji nikad nisu bolovali od mučnine kretanja mogu biti savladani iscrpljenošću. Zato je limun rešenje o kojem bi svi trebalo da razmislimo.

Priroda nam nudi lek za gotovo sve bolesti, samo ih moramo otkriti i iskusiti. Osobama koje pate od želudačnog refluksa limun se ne preporučuje jer bi mogao pogoršati peckanje. U tim slučajevima uvek je bolje konsultovati lekara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here