Tanjug/AP

Juče je u Srbiji broj novoobolelih bio 34, što je u odnosu na ponedeljak, ali i današnji dan drastična razlika u broju potvrđenih slučajeva.

Podatak da je na nivou cele Srbije juče bilo 34 zaražena, a objava od svega par sati pre toga da je samo u Vranju 33 novoobolela unela je zabunu među građane, posebno one sa juga Srbije.

Ipak, u jučerašnoj statistici za celu Srbiju nema Vranja, iako je iz tog grada dan pre toga bila trećina novih slučajeva, a direktorka Zavoda za javno zdravlje Svetlana Stojanović pojasnila je da u poslednja 24 sata nisu stigli rezultati za testirane ljude iz ovog grada.

Stojanovićeva je za Južne vesti objasnila da su svi oni ušli u statistiku za ponedeljak. Novi uzorci, njih 321, poslati su na analizu juče ujutru, ali rezultati za njih još nisu stigli.

Sa 2,16 posto novozaraženih u ponedeljak u odnosu na testirane, juče je osvanuo rezultat koji je mnogo bolji, kako su rekli u Vladi, najniži od kada se radi aktivan nadzor – 0,64 posto.

Ipak, da ova statistika nije jasan pokazatelj napretka u borbi sa epidemijom pokazuje podatak da u tih 0,64 posto nema i grada iz koga je juče bila trećina novoobolelih, a što se vidi na sajtu covid19 data.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here