Tanjug
Branimir Nestorović

Pulmolog Branimir Nestorović oglasio se danas izjavivši da je napustio Krizni štab “zato što nije podržavao odluke koje su donošene poslednjih meseci”.

On je takođe naveo da bi, gledajući podatke iz Švedske, ovaj talas koronavirusa trebalo da se završi u decembru. Nestorović je rekao da je virus Covid-19 trebalo da nestane tokom leta kada inače respiratorni virusi nestaju.

– Poslednji podaci govore da je smrtnost od Covid-19 malo viša ili ista kao kod sezonskog gripa, sem u rizičnim populacijama. Smanjenost kretanja je dovela do manje smrtnosti u saobraćaju, ali je nešto povećalo smrtnost od malignih oboljenja. Ukupna smrtnost je u većini zemalja nepromenjena – rekao je Nestorović za Blic.

Na pitanje da li bi trebalo uvesti nove mere, Nestorović je rekao da to zavisi od rizika po pojedinu populaciju u društvu.

– Nerizične populacije treba da paze na svoje kontakte sa rizičnim populacijama, smatram da mladi između sebe ne treba da imaju ograničenja – kazao je on.

1 COMMENT

  1. “Zašto je Nestorović napustio Krizni štab?”
    – Zbog odlaska u penziju. Čovek ima 66 godina života i 40 godina radnog staža dakle, ispunjava oba uslova za penzionisanje. A u medjima je najavio da nastavlja da radi privatno – ne piše gde.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here