pixabay.com
Britanski vojnici

Ambasada Velike Britanije u Prištini izrazila je žaljenje zbog imenovanja Nasera Šalje za direktora Sekretarijata Kosovske agencije za imovinu i verifikaciju.

Ambasador Ruri O`Konel je nezadovoljan takvom odlukom parlamenta podneo ostavku ne mesto predsednika KZKV.

Ambasada Velike Britanije saopštila je da je do sada dva puta podržala postupak za imenovanje direktora KPCVA, a da je parlament prvi put prekinuo ovaj postupak. Drugi put je, navodi se, transparentno i odgovorno izabran samo jedan kandidat koji je ispunjavao sve potrebne kriterijume, i da je materijal o tome podeljen svim šefovima parlamentarnih grupa.

„Nažalost, prošle nedelje Skupština nije izabrala jedinog kandidata koji je ispunio kriterijume i umesto toga imenovao kandidata koji nije bio prikladan prema stručnim procenama“, navodi se u saopštenju, prenela je Gazeta Blic.

Ocenjeno je da je reč očigledno o kršenju Memoranduma o razumevanju između ambasade Velike Britanije i Skupštine Kosova, kao i da je pravo prištinskih institucija da odrede odgovarajuće kandidate sa liste onih koji ispunjavaju kriterijume.

Ova odluka, prema njima, dovodi u pitanje da li većina članova Skupštine Kosova ima političku volju da sprovede imenovanja po zaslugama. “

„Kao rezultat ove nepravedne odluke, britanski ambasador je podneo ostavku na mesto predsednika odbora KZKV-a. Njegovo pismo o ostavci predato je specijalnim predstavnicima EU. On je zahvalio sadašnjim rukovodiocima i osoblju KPVCA na profesionalizmu i predanosti koje je pokazao tokom njegovog mandata na čelu odbora i želi im uspeh u budućem radu“, navodi se u saopštenju britanske ambasade u Prištini.

Izvor:

Vestionline

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime