Tanjug

V.D. Direktorka Instituta “Batut” Verica Jovanović kaže da Krizni štab nije razmišljao o ponovnom uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa.

– Kovid će biti sa nama, mere će biti uvedene tamo gde to zahteva epidemiološka situacija, pratimo je. U ovom trentuku pratimo žarišta. Sačuvaćemo starije i osobe sa hroničnim oboljenjima, oni su populacija u riziku. Mere treba da budu u primeni jer će štititi od transmisije virusa – rekla je Jovanovićeva, prenosi RTS.

Direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović dodaje da ponavljanje potpunog zatvaranja može da napravi problem jer nakon zatvaranja ljudi požele da izađu napolje i intenzivnije se druže.

– To praktično znači da treba primeniti mere kontole međusobne komunakacije. Ići na regionalni pristup, na to smo se i opredelili, da budu mere relaksirane, a da u regionima gde je transmisija intenzivna, mere budu čvršće. U narednom periodu ćemo imati različit stepen mera za različite regione i u zavisnost od kretanja broja obolelih i pozitivnih i kretanja virusa, oscilaciju mera i u tim regionima – dodaje Stevanović.

Stevanović kaže da je sada suviše daleko početak nove školske godine da bi mogao da da prognozu da li će se sesti u klupe.

– I mene lično zanima jer i ja imam dva đaka. Nadam se da će školska godina krenuti normalno, to zavisi od toga kako ćemo sprovoditi mere, to možemo ako radimo svi zajedno – rekao je Stevanović.

1 COMMENT

  1. Надам се да је тачно да се не размишља о увођењу ванредног стања и полицијског часа.
    Тдрав разум каже да морамо да научимо да живимо са овим вирусом, као и са стотинама хиљада других вируса.
    Живот мора да тече даље.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here