EPA-EFE/YOAN VALAT

Niko ne može da ospori Nejmarove fudbalske kvalitete i umeće, ali većinu fanova iritira njegovo prenemaganje i previjanje po travi nakon prekršaja.

Od takvih snimaka nastajali su memovi, viralni hitovi, a sam Nejmar često je bio predmet ismevanja.

Uoči jučerašnje utakmice Lige šampiona protiv Lajpciga, u kojoj je Nejmar iz penala postigao jedini gol za pobedu 1:0 i postao najefikasniji Brazilac u istoriji pariškoga kluba, pomoćni trener PSG-a Zolt Lou objasnio je da se u tim slučajevima ne radi o glumi ni o pokušajima iznuđivanja kazne za protivnika nego o medicinskom fenomenu.

– Nejmar ima neverojatno osetljiva stopala. Kad god ga udare, oseća ekstremnu bol – rekao je Lou za Bild.

Objasnio je da takve reakcije u kombinaciji s njegovim često egoističnim stilom igre i nedostatkom poniznosti izazivaju ljutnju kod navijača.

– On je vrlo topla i otvorena osoba. Naravno da ponekad deluje arogantno zbog onoga što radi na terenu. Ali ako ga fauliraju, prvom sledećom prilikom pokušaće da predribla tog igrača. To je njegov odgovor na takve poteze – rekao je Lou.

Nejmar je od dolaska u PSG pre tri godine imao dosta problema s povredama, ali je ipak u klupskoj karijeri dao već 248 golova uz 156 asistencija u 413 nastupa, a za reprezentaciju 64 gola u 103 utakmice. Sa Santosom, Barselonom i PSG-om osvojio je osam titula nacionalnog prvaka, osam kupova i Ligu šampiona 2015, a s Brazilom olimpijsko zlato 2016. i Kup konfederacija 2013. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here