Zašto se za srpskim žrtvama ne traga kao za albanskim?

0

Postoje dvostruki aršini kada su srpske i albanske žrtve u pitanju smatarju u udruženju porodica nestalih Srba na Kosovu
 

"Porodice kosmetskih srpskih stradalnika, iznurene od 26-godišnjeg čekanja i beznađa, mole nadležne institucije da se sete i srpskih žrtava i pomognu da se proces saznavanja istine o njima ubrza", navodi ovo udruženje.

 

U saopštenju udruženje pozdravlja zahtj+ev Tužilaštva za ratne zločine da se dodatno istraži lokacija u Batajnici, za koju se sumnja da bi mogla biti masovna grobnica kosmetskih Albanaca stradalih tokom 1999. godine na Kosovu i Metohiji, ti pita zašto se ne traga za više od 520 nestalih Srba i nealbanaca čija je sudbina i dalje nepoznata.

 

Udruženje ističe da je zbog dvostrukih aršina kada su srpske i albanske žrtve u pitanju i njihove neprofesionalnosti i nezainteresovanosti da se istovremeno proveravaju lokacije potencijalnih grobnica u centralnoj Srbiji i na Kosmetu, prošle godine ekshumirano i identifikovano samo devetoro kidnapovanih Srba.

 

U saopštenju se napominje da ove godine nijedno lice sa spiska nestalih Srba nije identifikovano i podseća da pre, tokom i posle oružanih sukoba na Kosmetu, nikada civilne žrtve nije delilo po nacionalnoj i verskoj pripadnosti.

 

"Uvek smo se zalagali za ubrzavanje procesa razotkrivanja istine o svim nestalima, kao i da zločince stigne zaslužena kazna", navelo je ovo udruženje u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here