Tanjug/AP

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sa delegacijom od 200 privrednika stiže danas u Beograd.

Član Tursko-srpskog poslovnog saveta u Istanbulu Aleksandar Međedović kaže za RTS da je Srbija poslednjih pet godina postala veoma interesantna za investicije u proivodnju. Za Srbiju, ističe, nisu zainteresovani samo turski investitori, ali oni koriste svoje dugogodišnje iskustvo iz drugih evropskih zemalja, ali i iz severnog dela Afrike i Meksika.

– Srbija može da bude samo u dobitku da ima takvog iskusnog investitora koji može u nekom veoma kratkom roku da otvori fabriku za trista radnika, sa 10.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora, sa mašinskim parkom od 200 mašina – rekao je Međedović.

On navodi da turskim investitorima u Srbiji odgovara što ima dosta nerazvijenih područja.

– Oni dolaze u regione gde ima mesta, gde mogu da nađu radnu snagu koja je spremna, gde troškovi nisu toliko visoki i gde celim porodicama treba posao – to je jedan uslov koji Srbija pruža – naveo je Međedović.

On je ukazao i na povoljnu geografsku poziciju Srbije.

– Mi smo u srcu Evrope, graničimo se sa pet EU zemalja. Između Berlina i Istanbula ima 2.000 kilometara, a Beograd je tačno na sredini – rekao je Aleksandar Međedović.

3 COMMENTS

  1. Zašto Turska ulaže stotine miliona evra u Srbiju? Zato sto su to naši preci, najbliži ! Srbija uskoro u EU I NATO ! Kao svoj medju svojima.

  2. “Mi smo u srcu Evrope, graničimo se sa pet EU zemalja. Između Berlina i Istanbula ima 2.000 kilometara, a Beograd je tačno na sredini”, rekao je Aleksandar Međedović.

    Rece “granicimo sa pet EU zemalja “i ostade ziv. Ja brojim ovako: Hrvatska,Madjarska,Rumunija i Bugarska. To je tacno cetiri (4) EU zemlje. Gde ovaj strucnjak nadje petu EU zemlju sa kojom se granicimo neka mi neko objasni inace cu pomisliti da sam zaboravio da brojim ili da je stupilo na snagu nekakvo drukcije brojanje. Sve je moguce i nista nije kako izgleda.

    • Poštovani, u pravu ste. Kao sagovornik medija se trudim da uvek iznesem tacne podatke, ali nazalost se i meni kao i svakoj drugoj osobi desi neki put greska. Tacno je da se Srbija granici sa 4 EU drzave, izvinjavam se zbog greske i zahvaljujem se sto ste me upozorili. Pozdrav, A.M.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here