commons.wikimedia
Novi Sad

Liga socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanski front izrazili su danas nezadovoljstvo time što na teritoriji Vojvodine ne postoji ni jedan aerodrom za komercijalne letove što je, kako ocenjuju, jedan od dokaza katastrofalnog odnosa vlasti prema pokrajini i njenim građanima.

„Mediji su javili da je sa aerodroma Morava u Kraljevu jutros odleteo avion za Beč. Posle Beograda i Niša, Kraljevo je treća sredina koja će imati aerodrome za komercijani saobraćaj. Sa druge strane, Vojvodina i dalje nema nijedan“, navode LSV i Vojvođanski front.

Vojvodina, kako kažu, nema aerodrom bez obzira na kvalitetne infrastrukturne mogućnosti koje postoje u Vršcu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici.

„Saobraćajna infrastruktura Vojvodine već godinama se zapostavlja. Auto-putevi se najmanje grade u Vojvodini, železnička mreža veoma loše funkcioniše, a avio saobraćaj ne postoji“, navodi LSV i Vojvođanski front.

Uz ocenu da centralizacija uništava Vojvodinu, oni su poručili da je vreme da takva politika postane prošlost.

1 KOMENTAR

  1. Неволим чанка и нјегову партију и остале који хоће да одцепљују Војводину од Србије али управу су што се тиче ових ствари Београд мора да погледа мало Војводину да се и ми осетимо као део Србије а не као нешто скраја што није тако битно.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime