Youtube/Wiener TV
Beč

Vlasti grada Beča odlučile su da u petak zatvore privremenu kovid bolnicu uspotavljenu na Sajmu.

Ova privremena bolnica bila je uspostavljena za prijem lakših slučaja oboljenja koronavirusom, kako bi se rasteretile bolnice.

Međutim kapaciteti sajma gotovo da nisu korišćeni.

Na sajmu je od sredine marta bilo 2.240 kreveta spremno za prijem kovid pacijenata, a ukupno je prihvatio samo 294, većinu čak i bez zaraze.

Prvi pacijenti na Sajam stigli su sredinom aprila.

Najpre se mislilo da će na Sajmu biti smeštene osobe koje su pozitivno testirane, a potom je promenjena strategija, pa su smeštane i osobe za koje je postojala sumnja infekcije ili su bile u kontaktu sa zaraženima.

Od 294 na Sajmu smeštenih pacijenata samo je 27 bilo pozitivno na koronavirus, a ostatak su bile osobe koje su imale kontakt sa zaraženima, koji su su morali u samoizolaciju, a nisu imali smeštaj.

Troškovi privremene bolnice, na osnovu sklopljenih ugovora, iznosili su 66 miliona evra, dok stvarni trošak još nije izračunat.

Što se jeseni tiče bečke vlasti ne planiraju reaktiviranje privremene bolnice na sajmu, jer je utvrđeno 30 ustanova koje bi mogle poslužiti kao privremeni smeštaj, u kojima bi moglo da se „aktivira” oko 6.000 kreveta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here