Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jedna od mera koje će Beograd uvesti u skladu sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije je zatvaranje svih pijaca koje su do sada radile tri dana.

Kako je rekao predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević nova mera je doneta u cilju smanjivanja kontakata i sprečavanja širenja virusa.

Nikodijević je za TV Prva precizirao da ima dovoljno svežeg voća i povrća u marketima i naglasio da građani neće biti oštećeni, saopštila je Gradska uprava.

On je dodao da je jedna od novih mera i dodatno skraćenje rada prodavnica vikendom, koje će raditi do 13 časova, zbog policijskog časa koji subotom i nedeljom počinje od 15 sati.

Nikodijević je najavio i da će se od sutra krenuti sa dezinfekcijom međublokovskih površina, te da će se sva mehanizacija koja se do sada koristila za tretiranje komaraca u letnjem periodu, iskoristiti za dezinfekciju, dodaje se u saopštenju.

Kako je naglasio, Zavod za biocide i dalje tretira sve najvažnije ustanove, zdravstvene stanice i socijalne službe, a JKP “Gradska čistoća” javne površine.

Predsednik gradskog parlamenta je najavio da će roditelji do 15. maja moći isključivo onlajn da prijave decu u vrtiće i istakao da je aplikacija jednostavna, a da za svaku nejasnoću građani mogu da pozovu Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

4 COMMENTS

  1. Ovo je glupa odluka što se tiče skraćenja radnog vremena prodavnica. Ukoliko prodavnice rade kraće, koncentracija ljudi u vremenu kada rade biće veća, samim tim i veća verovatnoće prenosa zaraze.

  2. Poznajem isobu koja ne pripada ni jednoj grupi. Nije penzioner a sama je, bez prihoda i ne puca od zdravlja. Sta ona da radi?

  3. Sta ce biti sa prolecnim proizvodima ,
    gde ce se prodavati sezonski proizvodi , ako ne na pijacama????
    A i pcelari su u nezavidnoj situaciji , kako da pripreme svoje
    kosnice za prolece , a da postuju zabranu kretanja 🙁

  4. Nije tačno napisano! Ne rukovodi Štab za vanredne situacije, nije vanredna situacija već je vanredno stanje. Inače, odluka je doneta pa je ne bih komentarisao, ali prilično je diskutabilna sa aspekta primenjivosti i dr.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here