“Zaustaviti hajku na Srbe“

0

Hajka na Srbe počela je pre godinu dana, hapšenjem Olivera Ivanovića
 

Poručeno je da će, ukoliko se nastavi hajka na Srbe, poslanici, gradonačlnici i odbornici razmotriti svoje učešće u svim institucijama na teritoriji Kosova i Metohije.

Sa skupa pod motom "Svi smo isti – ko je od nas sledeći?" zatraženo je da se pritvoreni Srbi brane sa slobode, ili će u suprotnom, Srbi svim mirnim demokratskim sredstvima iskazati građansku neposlušnost Euleksu, policiji i tužilaštvu na Kosovu i Metohiji.

 

Predsednik Skupštine opštine Severna Mitrovica Ksenija Božović rekla je obraćajući se okupljenima da je hajka na Srbe počela pre godinu dana, hapšenjem Olivera Ivanovića.

 

"Oni prvo hapse, pa traže lažne svedoke i dokaze", rekla je Božovićeva, naglašavajući da su Srbi u više navrata ukazivali na tajne optužnice Euleksa protiv viđenijih Srba i da je to Euleks potvrdio prošlonedjeljnim pokušajem hapšenja bivšeg predsednika opštine Zubin Potok Slaviše Ristića i sadašnjeg gradonačelnika Stevana Vulovića.

 

Ona je ponovila da Srbi traže bezuslovno puštanje uhapšenih Srba da se brane sa slobode, te da se prekine sa hapšenjima i lažnim optužbama dirigovanim od Prištine.

Na protestu su govorili predstavnici sve četiri opštine sa severa Kosova, koji su ponovili da se, uprkos pretnjama i pritiscima, Srbi neće iseliti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here