U Ćupriji su završeni radovi na atletskom stadionu, delu atletskog kompleksa sa dvoranom, vrednom 500.000.000 dinara, koji će biti otvoren 20. juna velikim atletskim mitingom.

Radove je izvela firma “Bauvzen” iz Lazarevca, a stadion ima osam traka na poliuretanskoj stazi, podlozi za sve vremenske uslove, od specijalnog crvenog poliuretana na asfaltu otpornom na habanje, temperaturne oscilacije, sprinterice i UV zračenja, rekli su za Tanjug izvođači radova.

Stadion u gradu atletike biće otvoren u 17 sati, trkom dece, a zatim trkama seniora i seniorki, atletičara Srbije, na 1.500 metara, saopšteno je danas iz Opštinskog atletskog saveza Ćuprije.

U Savezu očekuju veliki broj atletičara jer su se mnogi, ocenjuju u savezu, “uželeli takmičenja i jedva čekaju da isprobaju staze na novom stadionu”.

Atletski stadion u Ćupriji namenjen je za nacionalna i svetska takmičenja, a deo je velikog atletskog kompleksa sa atletskom dvoranom koja će se tu graditi, izjavio je ranije za Tanjug predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Biće i baza za pripreme svetskih atletičara 2022. godine kada je Srbija domaćin svetskog prvenstva u atletici, dodao je Erić.

Izgradnju stadiona je finansirala opština, a dvoranu će Vlada Srbije, stadion nosi ime legendarnog atletskog trenera Chuprije i Srbije Aleksnadra Ace Petrovića, koji je sa legendarnim atletičarima: Verom Nikolić, Snežanom Pajkić, Draganom Zdravkovićem… pronosio slavu Chuprije, Srbije i Jugoslavije.

Krajem prošle godine atletski stadin je posetio potpredsednik Međunarodne atletske federacije, legendarni skakač motkom u vis Sergej Bubka sa direktorom Atletskog saveza Srbije Slobodanom Brankovićem i oni su tada pohvalili stadion.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here