Završen protest “1 od 5 miliona” u Beogradu: Srbija se umiriti ne može

2

Učesnici protesta “Jedan od pet miliona” u Beogradu uz skandiranje “Niste sami” završili su šetnju i protest ispred hotela “Bristol” gde su smešteni vojni penzioneri od kojih država traži da se isele u drugi privremeni smeštaj.

Okupljenima se sa kamiona obratio potpukovnik u penziji, pilot na borbenom avionu Mile Delić. Najavljujući ga, jedan od organizatora protesta Miodrag Simović, opisao je Delića kao “hrabrog gospodina koji je iškolovao više od jedne eksadrile pilota koji čuvaju naše nebo”.

– Potrebno je probuditi i pokrenuti penzionere, ali kako to uraditi pitanje je od milion sendviča. Penzioneri su društvena grupa kojom se manipuliše. Imaju iza sebe priznat i kvalifikovan rad, a sve drugo može i ne mora biti. Fond je ukinut, sve pare idu u budžet i nemojte da nas lažu da ide jedan zaposleni na jednog penzionera – kazao je Delić.

Delić je pozvao penzionere “da se odluče da li će masovno da izađu i glasaju protiv onih koji večito sede u vladi i skupštini ili da bojkotuju izbore”.

– Upozoravam i zaposlene, buduće penzionere, da moraju da se izbore ako hoće u penziju, jer u suprotnom džaba uplaćuju. A siromasima je lakše manipulisati – kazao je penzionisani potpukovnik.

Delić se osvrnuo i na, kako je rekao, problem vojnih penzionera.

Kolona je skandirala “bojkot, bojkot”, a na Zelenom vencu, pred ulazak u Jug Bogdanovu, zapaljene su baklje.

Među okupljenima su bili i novinar Srđan Škoro, lider DS Zoran Lutovac, nekadašnji “otporaš” i poslanik demokrata u Skupštini Srbije Srđan Milivojević…

2 COMMENTS

  1. Toliko protesta a i dalje nemamo normalnu i perspektivnu opoziciju. Zelim da glasam za neku drugu opciju, alternativu, ali ovo sto se nudi je srednja zalost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here