commons.wikimedia
Vlada Srbije

U Palati Srbija je završen sastanak kriznih štabova, kojim predsedava Aleksandar Vučić.

U Palati Srbija završen je sastanak Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid 19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica virusa korona, kojim predsedava Aleksandar Vučić.

Sastanku prisustvuju predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, premijerka Ana Brnabić, ministri Zlatibor Lončar, Ivica Dačić, Siniša Mali, Goran Knežević, Zorana Mihajlović, Jadranka Joksimović, Mladen Ssarčević, Rasim Ljajić, Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Vanja Udovičić, Slavica Djukić Dejanović, Milan Krkobabić, guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković.

Na sednici su i epidemiolog Predrag Kon, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu Goran Stevanović,v.d. direktora Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” Verica Jovanović, bivši direktor Infektivne klinike KCS Mijomir Pelemiš

Takođe, sastanku u Palati prisustvuju i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predsednik PKS Marko Ccadež, direktor Kancelarije za upravljanjen javnim ulaganjima Marko Blagojević…

Nakon sastanka, predsednik Vučić obratiće se javnosti, kako bi saopštio koje će nove mere preduzeti, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, a u cilju suzbijanja širenja korona virusa.

Prethodno, predsednik je razgovarao sa poglavarom SPC patrijarhom Irinejem.

Tokom dana održan je niz sastanaka, a predsednik i premijerka razgovarali su sa predstavnicima Ministarstva odbrane, Ministarstva zdravlja, Ministarstva unutrašnjih poslova, bezbednosnih službi, Grada Beograda i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa.

Takođe, Vučić se jutros u Beogradu sastao sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, sa kojim je razmenio informacije i razgovarao o saradnji i solidarnosti u borbi protiv korona virusa.

Današnji niz sastanaka usledio je nakon što je Vučić sinoć primio procenu Ministarstva odbrane da rizici i pretnje povodom pandemije korona virusa zahtevaju donošenje hitnih mera iz nadleznosti predsednika Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here