Tanjug
Ivica Dačić

U Beogradu je održan sastanak rukovodstava SNS i SPS, koji su predvodili predsednici stranaka Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.

Na zasedanju su bili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, visoki funkcioneri SNS-a Darko Glišić, Marija Obradović i Miloš Vučević.

Njih je dočekao predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

Posle sastanka u sedištu obratio se Ivica Dačić.

Srpska napredna stranka spremna je za nastavak saradnje sa SPS-om saopštio je Ivica Dačić nakon sastanka.

– Razgovarali smo o ciljevima, politici, očuvanju Kosova i Metohije, nacionalnim interesima. Zajednička odluka, koju je i predsednik Vučić rekao na sastanku, da je on spreman za nastavak saradnje sa nama. Takođe, i mi smo spremni da nastavimo saradnju sa SNS – rekao je Dačić.

Dačić je naveo da će izbori biti 3. aprila jer je taj datum najpogodniji, kako bi se istovremeno održali predsednički i lokalni izbori.

– Nismo hteli 10. aprila na dan NDH da raspisujemo izbore. U opticaju su bli još neki datumi, ali smo procenili da je ovaj najpogodniji – rekao je Dačić.

On kaže da je predsednik SNS Aleksandar Vučić ostavio prostor SPS-u da odluče hoće li zajednički nastupati na izborima i u kojoj formi.

– Moj stav je da SNS i SPS treba da imaju zajedničkog kandidata za predsednika – rekao je Dačić.

– Kada su u pitanju izbori, mi smo utvrdili da je najbolje da se kandiduje jedan zajednički kandidat. Jasno je da ne planiramo da podržimo nekog sekretara ili potpredsednika, već predsednika SNS kao kandidata za predsednika Srbije. Međutim, ta tema nije bila danas na stolu, samo smo razgovarali o zajedničkom pristupu, a kakvu će formu taj pristup imati, nismo utvrdili do kraja – rekao je Dačić.

Dodao je i će SPS saradnju nastaviti i sa koalicionom partnerom Jedinstvenom Srbijom, ali i podsetio da se nastavljaju razgovori sa opozicionarima koji ne žele prisustvo stranaca 10. i 11, kao i sa onima koji žele – 17. i 18. septembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here