Tanjug/AP
Talačka kriza na aerodromu u Hamburgu

Posle 18 sati hamburška policija uspela je da ubedi Turčina Salmana E. (35), koji je ćerku držao kao taoca na aerodromu u Hamburgu, da se preda. On je uhapšen, a njegova kćerka Aslihan (4) oslobođena je i predata timu lekara.

Salman E. je u subotu oko 19.20 ušao u stan svoje bivše supruge Sevde E. (38). Prema informacijama “Bilda”, on je koristio prodajni oglas koji je 38-godišnjakinja postavila na internet da uspostavi kontakt. Koristeći lažnu adresu e-pošte, dogovorio je da se sastane sa svojom nesuđenom bivšom ženom i oteo njihovu ćerku.

Nekoliko minuta kasnije, Salman E. je odjurio u crnom Audiju. Njegovo odredište: “Aerodrom Hamburg Helmut Šmit”, gde su ga snage bezbednosti prvi put prietile u 20.21 sati.

Portparol policije Sandra Levgrun rekla je za “Bild” da je policija sa muškarcem pregovarala celu noć na turskom, da se pregovori nastavljaju i da je pozadina incidenta očigledan spor u vezi sa starateljstvom nad detetom.

Neposredno pre nego što su naoružanog muškarca prietile snage bezbednosti na aerodromu, supruga je alarmirala policiju. Ona je upozorila službenike da njen muž juri na aerodrom sa detetom.

Aerodrom je bio potpuno evakuisan, a letovi otkazani.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here