EPA/Valdrin Xhemaj
Kosovo i Metohija

Na Kosovu i Metohiji održani su lokalni izbori u 38 opština, od kojih je 10 sa srpskom većinom.

Srbi imaju kandidate za predsednike u 11 lokalnih samouprava.

U 19.00 časova zatvorena su biračka mesta.

Gazmend Muhadžeri dobio treći mandat u Peći

Pristalice Demokratskog saveza Kosova u Peći proslavljaju pobedu aktuelnog gradonačelnika Gazmenda Muhadžerija, prenosi Radio Goraždevac. Aktuelni gradonačelnik je prema trenutnim podacima CIK-a ostvario skoro trostruku prednost u odnosu na kandidata Samoopredeljenja Gazmenda Agušolija. Aktuelni gradonačelnik Peći obratio se svojim simpatizerima na Fejsbuku.

“Poštovani građani naše opštine, neizmerno sam zahvalan na novom ukazanom poverenju, koje ste mi danas podarili. Čestitam vam veliku pobjedu DSK i svih dobrih ljudi u Peći. Budućnost će biti puna obaveza, jer ćemo nastaviti da radimo još više na ispunjavanju naših ciljeva za Peć grad koji je ponos svih. Nastavimo zajedno da Peć učinimo mestom jednakih mogućnosti, nastavljamo da časno održavamo put pravde, plemenitost duha i rad”, napisao je Muhadžeri.

Srpska lista ostvarila ubedljivu pobedu

Srpska lista je na današnjim izborima u Severnoj Mitrovici ostvarila istorijsku i najubedljiviju pobedu ikada Uprkos strašnim provokacijama, Srpska lista osvojila je 10.776 glasova u Severnoj Mitrovici.

Hamza proglasio pobedu u Južnoj Mitrovici

Bedri Hamza, kandidat Demokratske partije za gradonačelnika Mitrovice i bivši ministar finansija privremenih prištinskih instiucija proglasio je pobedu na lokalnim izvborima.

“Ovo je prava Mitrovica. Ovo je duša Mitrovice. Pridružili smo se za naš grad, da ga promenimo, da ga razvijemo”, napisao je Hamza na Fejsbuku, prenosi Klankosova.

U Mitrovici je Bedri Hamza pobedio bez drugog kruga pobedivši sadašnjeg gradonačelnika Agima Bahtirija.

U Prištini najviše glasova za Vitiu i Ramu

Prebrojavanje glasova uveliko traje, a počelo je i objavljivanje prvih preliminarnih rezultata za pojedine opštine, prenosi Reporteri.

Ukoliko bude po prvim rezultatima, u Prištini u drugi krug idu Arben Vitia i Perparim Rama, pokazuju prvi podaci CIK-a.

Vitia je osvojio za sada oko 36, a Rama oko 30 odsto glasova. Ostali kandidati su prema prvim podacima daleko iza njih.

Prema do sada dostupnim podacima, Partija aktuelnog premijera Aljbina Kurtija, poražena je u Južnoj Mitrovici

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here