Tanjug/AP
Vladimir Putin

Usvajanje završne deklaracije na samitu G20 u Nju Delhiju simbolizuje kapitulaciju pred ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, smatra kolumnista “Biznis insajdera” Čarls Dejvis.

“Članice G20 saglasne su da rusku invaziju na Ukrajinu nazovu ‘ratom u Ukrajini’ umesto ‘ratom protiv Ukrajine’, kao znak kapitulacije pred Putinom, koji nije ni bio tamo”, navodi se u članku.

Prema Dejvisovim rečima, Zapad je faktički prihvatio ruski stav da je kijevski režim nelegitiman zbog državnog udara 2014. godine, a da je sama Ukrajina veštački konstrukt.

Autor navodi da je Moskva na samitu G20 u Indiji uspela da ublaži konačnu deklaraciju prema kojoj se, umesto „vojnih dejstava” protiv Ukrajine, samo spominju tenkovi, dronovi i stotine hiljada ruskih vojnika na teritoriji zemlje, koja prema stavu Moskve, ne bi trebalo da postoji u sadašnjem obliku.

Deklaracija iz Nju Delhija sa samita G20 poziva da se deluje u vezi sa sukobom u Ukrajini u skladu sa ciljevima i principima Povelje UN.

Predstavnica Rusije u G20 Svetlana Lukaš rekla je da je polovina članica te organizacije odbila da tumači događaje u Ukrajini u interesu Zapada. Deklaracija odražava uravnotežen stav o Ukrajini i želju za rešavanjem sukoba širom sveta, napomenula je ona.

Na prethodnom sastanku, u završnoj izjavi, većina članica G20 osudila je sukob u Ukrajini, ali je u deklaraciji navedeno da postoje „druga mišljenja u vezi s ovom situacijom i sankcijama“.

3 COMMENTS

  1. Г20 треба да усвоји декларацију о ослобађању Украјине и укрјинског народа од западне окупације и западног малигног утицаја од којег гину стотине хуљада украјинаца и по која хиљада Руса. Кроз целу њихову злочиначку историју запад пљачка и уништава друге народе и државе.

  2. Hahahahaha, palli pred Putinom, hahahahahaha, ajde bre bezi i ne lupajte gluposti. Sto se tice vojnih gubitaka – tu su negde i jedni i drugi, samo sto Ruska strana ubija civile. Ovaj rat je svetska sramota i rat protiv obicnog coveka, zvao se on Rus, Ukrajinac ili Eskimac. Samo bolesni i sizoidni umovi mogu da podrzavaju jednu ili drugu stranu. Pogotovo nasi koji zive na Zapadu, i tu rade, radjaju se i umiru. Ako si za Ruse – bezi uu Rusiju i tamo zivi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here