EPA/Georgi Licovski
Skoplje

Bivši albanski premijer Pandeli Majko izjavio je da je tokom rata na Kosovu 1999, moglo doći do direktne konfrontacije Albanije i Makedonijom.

– Imali smo veoma tešku raspravu sa tadašnjom vladom u Skoplju i bili smo prinuđeni da otvorimo granice i sa Makedonijom, a u jednom danu je možda 30.000 – 35.000 ljudi prešlo granicu u pravcu Korče. Situacija na početku, kada je makedonska vlada blokirala sve izbeglice koje su bile na granici sa Kosovom, postala je pravi užas. Posle nekoliko dana smo zapretili. Ministar inostranih poslova Grčke, Papandreu, zajedno sa makedonskim ministrom spoljnih poslova došao je u kabinet premijera Albanije, a predstavniku makedonske strane je zatraženo zvanično izvinjenje za ono što se dogodilo na granici – rekao je Majko.

On je kazao da mu je preneto da će Albanija u slučaju daljeg blokiranja granice pozvati Albance u Makedoniji da ustanu protiv države i zaštite braću sa Kosova.

– Ili otvorite granicu ili pozivamo Albance da ustanu i zaštite svoju braću. I nema ničeg nezamislivog što bi se moglo dogoditi u tom trenutku – dodao je Majko.

2 COMMENTS

 1. Са којом земљом у свом окружењу албанија није имала проблеме ?
  Та не постоји?
  Могу сви албанци из земаља у окружењу да се врате у своју отаџбину а не као гастарбајтери да покушавају отети туђи комад свете земље Косова и Метохије☦️🇷🇸

  🇷🇺☦️🇷🇺СЧАВА НА ВИСИНИ БОГУ
  СЛАВА РУСИЈИ

 2. NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
  ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
  ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
  MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
  SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

  NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here