pexels.com
Ilustracija

Postoje obrasci ponašanja koji nisu privlačni ni ženama ni muškarcima.

Proverite da li vi radite neke od ovih stvari.

Često kritikovanje

Poznato je ono “ko se zadirkuje, taj se voli”, ali to važi do određene granice. Kada neko neprestano zadirkuje osobu kraj sebe, to može prerasti u vređanje i zvučati nepristojno. Ne smije se preterivati sa šalama, jer će možda osobi kraj vas biti dosta neumesnih komentara.

Bez smisla za humor

Ne znači da treba da budete najduhovitija osoba na svetu, ali kada uopšte nemate smisla za humor, to je izrazito neprivlačno. To su pokazali i rezultati istraživanja iz 2009. godine. Nema ništa lepše nego smejati se zajedno i nema ništa privlačnije od osmeha.

Neprikladan govor tela

Govor tela o nama otkriva mnogo toga, ali i to da li nam je sagovornik simpatičan. Ukoliko su nam gornji deo tela i noge nagnute ka sagovorniku, to znači da nam se dopada, ali može i nas učiniti dopadljivijim toj drugoj osobi. Međutim, zatvoreno držanje deluje manje privlačno.

Pričanje bez razmišljanja

Ukoliko stalno nešto govorite bez razmišljanja, to deluje manje privlačno na društvo i okolinu. Pored toga, kada neko nije empatičan i govori stvari bez razmišljanja da li će povrediti tuđa osećanja, to može ostaviti veoma loš utisak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here