EPA/Christian Bruna
Beč

Trgovci u Austriji suočeni su sa velikim problemima sa isporukom robe, a to pogađa pre svega trgovinu elektronskim uređajima i automobilima.

Čak 79 odsto austrijskih trgovaca kaže da trenutno ima problema zbog izostanka ili kašnjenja isporuke robe, navodi Udruženje trgovaca.

Od toga, pored trgovina elektronskim uređajima, automobilima, pogođene su i prodavnice građevinskog materijala, nameštaja, ali i igračaka. Mnogo kasne isporuke, a i isporučuju pogrešne količine, navode iz Udruženja.

Dodatni problem trgovcima predstavlja  i nedostatak osoblja. U Austrijskoj trgovini trenutno ima oko 19.000 upražnjenih radnih mesta. Poboljšanje situacije u trgovini nije na vidiku ni na jesen.

“Kupci u Austriji moraće i tokom jeseni i zime da računaju na nedostatke određenih proizvoda, posebno elektronskih uređaja, igračaka i tekstilnih proizvoda iz Azije”, naglašava Udruženje.

Iz Udruženja savetuju da se ove godine veoma rano krene u kupovinu božićnih poklona.

Od problema sa isporukama u trgovini elektronskim uređajima pogođeno je 100 odsto trgovaca, u trgovini građevinskim materijalom i nameštajem 82 odsto, u trgovini igračaka 75 procenata, tekstila 70 odsto, a u trgovini sportskom opremom njih 67 odsto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here