Zbog “Silosa” 20 krivičnih prijava

0

Logor "Silos"

 

Tuševljak je istakao da s ciljem istrage koju sprovodi Tužilaštvo BiH o ovom slučaju ne može da govori o imenima lica protiv kojih su podnete krivične prijave, ali je otkrio da je reč o visokim političkim i vojnim zvaničnicima tadašnje Republike BiH i Armije BiH.

 

"Verujem da će predmeti Silos i Hrasnica biti procesuirani pred Tužilaštvom i Sudom BiH pošto je na jednoj od sednica ratnog Predsedništva Republike BiH konstatovano da je reč o koncentracionim logorima", istakao je Tuševljak.

 

Tuševljak je rekao da su u tim logorima jasni krivci i zločin, a postoje i preživeli srpski logoraši koji svedoče o patnjama i mučilištu u tim logorima, zaključujući da pravosuđe BiH mora da postupi po tim predmetima i da lica odgovorna za zločine za njih odgovaraju.

 

On je dodao da je MUP RS još 1992.godine podneo prvu krivičnu prijavu protiv više lica za ratni zločin počinjen nad Srbima u logoru Silos. Tužilaštvo BiH vodi istragu protiv više osoba koje se terete za ratne zločine nad žrtvama srpske nacionalnosti u tom logoru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here