Politički analitičar Fatmir Šeholi ocenio je, a povodom toga što je Gana povukla priznanje Kosova, da bi Priština trebalo da ukine takse na uvoz srpskih proizvoda, a Beograd da odustane od kampanje lobiranja protiv priznanja.

Ukazao je da se ambasada Gane u Prištini još nije oglasila povodom toga, ali i podvukao da odluke Beograda i Prištine ne vode ka pomirenju i nastavku dijaloga.

„Produkt ovakvih stvari, povlačenja kosovske nezavisnosti ili propagande su apsolutno zbog taksi na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Srbija neće prestati sa nejasnim komponentama u 21. veku, a to nas i sve u regionu košta prekida dijaloga i svega ostalog, što teži normalizaciji odnosa Kosova i Srbije” rekao je Šeholi.

Kazao je da od nove kosovske vlade očekuje da utvrdi tačan broj zemalja koje su priznale nezavisnost.

„Mnogo puta se dokazalo da ono što je gospodin Dačić rekao nije bilo istinito. U nekim momentima i u Ministarstvu spoljnih poslova Kosova su iznosili detalje koji su potom bili drugačiji. Nova vlada i premijer moraju da znaju koliko je država priznalo Kosovo i da li je Srbija uspela u tome da nekoliko zemalja povuče nezavisnost”, zaključio je Šeholi.

1 COMMENT

  1. Ovo je veoma lukava izjava tkz.”politickog analiticara”koji namesto da po prirodi posla bude nepristrasan u analizi politickih tokova, on se zapravo ponasa i deluje u stilu klasicnog ekstremnog siptarskog politicara! Sada se dokazuje tvrdnja pojedinih poznavaoca situacije na KiM,pre svega g.Nebojse Covica,koji je odmah po uvodjenju taksi od 100% tvrdio da se one uvode da bi posluzile za kasniju “trgovinu” sa Srbijom, i kao adut Pristine za cenkanje. Ova “ocena” to potvrdjuje. Naravno dvima je jasno da Siptari ovo nisu,kao ni sve ranije svinjarije sami smislili.Ako pregovaraci RS imaju imalo mozga,nece pristati na takvu nagodbu. Siptari su prvo tvrdili da Srbija laze i da nema povlacenja priznanja tkz.Kosova*,a kasnije da ima ali ne u onolikom broju koliko Beograd tvrdi,pa su sada dosli dotle,da ni sami ne znaju koliko zemalja zapravo danas priznaje samoproglaseno Kosovo*. Ako Srbija i dalje priznaje svoj Ustav,rezoluciju Saveta Bezbednosti 1244,i cinjenicu da su Siptari u pokrajini Kosovo i Mehohija,izvrsili protivustavnu secesiju i odcepljenje,i samoproglasili nezavisnost tkz.Kosova* koje su zatim priznale pojedine zemlje, mora se ponasati u skladu sa tom cinjenicom! Pitam se da li u svetu postoji drzava koja bi pristala da trguje sa svojim teritorijalnim integritetom?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here