Vesti
Uskoro opet na terenu: Ekipa Vudvil Beograda

Najstariji srpski fudbalski klub na prostorima Australije, Vudvil Beograd iz Adelajda, koji je još prošle godine ušao u osmu deceniju postojanja, u svojoj dugoj istoriji ne pamti da je sezona obustavljena na ovako dug period. Kraj krize nastale zbog epidemije virusa korona ovih dana počinje da se nazire i najavljuje se skori povratak fudbalera iz izolacije na teren.

Iz Fudbalskog saveza Južne Australije na adrese klubova stiglo je obaveštenje da će početak treninga biti dozvoljen od 11. maja, nakon odluke Savezne vlade da počne s ublažavanjem restrikcija, kako bi se što pre pokrenuo normalan život u zemlji. Treninzi će se održavati prema posebnom protokolu koji je po nalogu Savezne vlade pripremio Australijski institut za sport (AIS).

Za sada nema nagoveštaja kad će moći da se počne s normalnim radom, ali postoje očekivanja da će se i to uskoro dogoditi i da bi takmičenja mogla da se nastave u prvoj polovini juna.

Na početku tekuće 2020. godine u Južnoj Australiji sve je krenulo kako je i bilo predviđeno. Obavljene su pripreme, počelo se i sa prvenstvenim okršajima… Na otvaranju sezone Beograd je u 1. kolu Prve državne lige Južne Australije ugostio ekipu Adelajd Hilsa i sezonu startovao tesnom pobedom – 3:2. Odigrana su još tri kola. Beograd je u četiri prvenstvene utakmice ostvario pobedu, dva remija i jedan poraz i trenutno je osmi na tabeli sa pet osvojenih bodova.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime