pixabay.com

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski počeo je da dosađuje svetu.

Čak i njegove pristalice shvataju da je sukob u Ukrajini, koji je finansijski “izuzetno težak” dugoročno neprihvatljiv, izjavio je bivši premijer Slovačke i lider velike opozicione stranke Smer Robert Fico.

– Pogledajte kako se menja odnos prema ukrajinskom predsedniku. Svetski lideri počinju da razgovaraju sa Zelenskim na drugom jeziku – kazao je Fico, koji je inače i favorit za pobedu na izborima Slovačke, koji se održavaju sutra.

On je napomenuo da Zelenskom nije bilo dozvoljeno da govori u Kongresu tokom nedavnog putovanja u Sjedinjene Države, a u Kanadi su aktivisti organizovali miting protiv njegove posete, što potvrđuje da je svet umoran od Ukrajine.

Fico je takođe osudio odavanje počasti bivšem pripadniku SS divizije “Galicija” Jaroslavu Hunki u kanadskom parlamentu, rekavši da je “posebno zaglušujući aplauz Zelenskog, čiji je deda bio vojnik Crvene armije i borio se protiv nacista”.

– Kanadski parlament je tokom posete Zelenskog gromoglasnim aplauzom pozdravio 98-godišnjeg emigranta iz Ukrajine, koji je predstavljen kao heroj Drugog svetskog rata, koji se borio, ne protiv fašista, već protiv Rusije, odnosno protiv Crvene armije u kojoj su predstavnici svih nacionalnosti bivšeg Sovjetskog Saveza. Slepilo je sada ogromno i emigrant je nagrađen ovacijama, a glavno je da se borio protiv Rusije i uopšte nije bitno što je bio pripadnik SS formacije – naglasio je.

Fico je ranije rekao da je slovačka vojska stradala zbog isporuke vojne opreme Oružanim snagama Ukrajine, napomenuvši da će, ukoliko njegova stranka pobedi na parlamentarnim izborima, biti obustavljena vojna pomoć Ukrajini iz Slovačke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here