EPA
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski sazvao je za sutra hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine.

– Predsednik Vladimir Zelenski sazvao je hitan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine za sutra. Dnevni red i ostali detalji biće naknadno objavljeni – objavio je na Fejsbuku portparol ukrajinskog lidera Sergej Nikiforov, preneo je Unian.

Kremlj je ranije danas saopštio da će ruski predsednik Vladimir Putin sutra na ceremoniji u Moskvi potpisati dokumenta o pristupanju Rusiji ukrajinskih teritorija na kojima je održan referendum.

Zelenski je prethodno upozorio Rusiju da sledi “veoma oštar” odgovor Kijeva ukoliko Moskva pripoji četiri ukrajinska regiona nakon održanih referenduma na tim teritorijama.

Proruski zvaničnici u četiri regiona Ukrajine pod kontrolom Moskve saopštili su da se ogromna većina stanovnika izjasnilla za ulazak ovih oblasti u sastav Ruske Federacije, nakon pet dana glasanja na referendumu koje su Kijev i zapadni lideri unapred odbacili kao “farsu”.

4 COMMENTS

  1. Ovj se yzivio daje neka licnost.brzo ti ides kod savkazija.tako prolaze americki prijatelji pa i neprijatelji

  2. Ukrajinci predajte se ljudi,zar ne vidite da vam je pola zemlje sruseno,boli uvo ameriku i ostale zemlje za vas,vi ginete,ratuju protiv Rusa preko vas

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here