EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da njegova zemlja ima šanse da pobedi u ratu koji je pokrenula Rusija, međutim konačni prekid sukoba moguć je samo za pregovaračkim stolom.

On se obratio na nacionalnoj televiziji i sugerisao da njegova zemlja ima šansu da ostvari pobedu nad Rusijom s obzirom na izuzetni otpor koji je pružila u invaziji koja je otpočela 24. februara.

Međutim, dodao je da bi rat mogao konačno da se zaustavi samo “za pregovaračkim stolom”, odnosno diplomatskim pregovorima koji su sada na čekanju, prenosi BBC.

Zelenski je takođe dodao da Ukrajinci svakodnevno ginu za nezavisnost, te da svako na svojstven način mora voditi računa o svojoj borbi, sa svim čime raspolaže.

12 COMMENTS

  1. Nikakvu ti sansu nemas da pobedis. U ovom bratoubilackom ratu nema pobednika. Cuti. Dobro je kako je moglo biti.

  2. izmislja ulicni lazov laze i uvek je lagao neces sedeti za pregovarcki sto jer si pod komandom kauboja amera konacni prekid jedino pohvatiti te i u corku desice se kad tad inace prekid vatre tesko ce biti

  3. Ово више не личи ни на циркус.
    Државе у оквирима граница које нису у стању да сачувају, немају право на опстанак у тим границама. Вештачкој творевини Украјини не полази за руком да сачува своје границе ни уз помоћ целог света, за разлику од вештачке творевине Југославије која је растурена уз помоћ целог света. То цео свет ради и данас са Србијом не дозвољавајући јој да брани своје границе, отимајући Србима Косово.
    Да ли ће Срби да се пробуде пре него што их цео свет, са нечијим благословом, пошаље у царство небеско?

  4. Давно си ти побједио самог себе у лагању и варању сопственог народа.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here