Screenshot/YouTube
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski poručio je danas da su jačanje ukrajinske PVO i ubrzanje isporuke F-16 Ukrajini vitalni zadaci.

„Za ovo nema i ne može biti nikakvog racionalnog objašnjenja – zašto sistemi Patriot, kojih ima dovoljno širom sveta, još uvek ne zatvaraju nebo Harkova i drugih naših gradova i zajednica koje stradaju od ruskih terorista. Radimo svaki dan na tome da obezbedimo više zaštite za živote našeg naroda, naše Ukrajine“, naveo je Zelenski na Fejsbuku.

Zelenski je podsetio da je u današnjem napadu ruskih trupa na Harkov poginula jedna osoba, a da je povređeno najmanje 19, među kojima i dvoje male dece.

– Ruski teror protiv grada postaje sve gnusniji. Rusija i dalje pokušava da otera preko milion ljudi u mrak, redovno lansirajući rakete i dronove „Šahed”. Sada koriste i vazdušne bombe. Gađali su običnu ulicu, kuće, školu i običnu civilnu infrastrukturu – istakao je Zelenski.

U Harkovu su danas oko 16 časova odjeknule eksplozije u stambenom naselju Ševčenkov.

U napadu ruskih snaga poginula je jedna osoba, njih 19 je povređeno, a oštećeni su stambeni objekti, uključujući i Institut za hitnu hirurgiju.

2 COMMENTS

  1. Otrezni se – pa se onda raduj kraju rata. Nazalost gotovo je samo u glavama – IQ 87. Blago njima. Njihovo je carstvo nebesko.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here