Tanjug/AP
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Nakon smrtonosnog napada ruskih snaga na hipermarket u Harkovu, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je večeras pozvao svetske lidere da obezbede njegovoj zemlji veću zaštitu od vazdušnih napada.

– Kada govorimo svetskim liderima da Ukrajina traži odgovarajuću zaštitu od vazdušnih napada, da je potrebna prava odlučnost da se obezbedi efikasna zaštita života naših građana i da se ruski teroristi ne mogu ni približiti našim granicama, bukvalno govorimo o tome kako ne dozvoliti ovakve terorističke napade – rekao je Zelenski u saopštenju, preneo je Kijev independent.

Najmanje dvoje ljudi je ubijeno, a 33 su povređena u napadu, izvestili su ukrajinski zvaničnici. Dvojica ubijenih bili su radnici u hipermarketu.

U objavi na Telegramu, guverner oblasti Harkov Oleh Sinegubov rekao je da su dve ruske navođene bombe pogodile zgradu, ubivši dvoje i izazivajući požar koji obuhvata 15.000 kvadratnih metara.

– Ukoliko bismo imali više odgovarajućih modernih sistema za zaštitu od vazdušnih napada i vazduhoplova, ruska vazdušna flota već bi pretrpela isti kolaps kao njihova Crnomorska flota. I ruski terorizam bi prosto postao nemoguć – dodao je on.

2 COMMENTS

  1. Ovo je drugo markale. Ukrainci samo kopiraju muslimane iz Bosne. Muslimani pobili nevin narod i optuzili Srbe.
    Sada Ukrainci optuzuju Ruse.

  2. Neverovatno je koliko ovaj čovek, i pre svega zapad, izbegavaju dijalog. I taj slogan “Oružje za mir” – ništa gluplje i apsurdnije nisam skoro čuo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here