Printscreen
Vladimir Zelenski, Aleksandar Vučić i Edi Rama

Vladimir Zelenski, predsednik Ukrajine, na Samitu Ukrajine i jugoistočne Evrope u Tirani predložio je da zemlje regiona i Ukrajina oforme zajedničku namensku industriju i da zajednički proizvode oružje.

Na samitu, kojem je domaćin Edi Rama, premijer Albanije, borave i predsednici i premijeri zemalja u regionu, kao i predstavnici Moldavije i Hrvatske.

– Ponosni smo što u Ukrajini posluje oko 500 odbrambenih kompanija, ali to nije dovoljno da pobedimo Putina. Vidimo probleme u snabdevanju municijom, i zainteresovani smo da zajednički proizvodimo municiju sa vama – rekao je Zelenski, dodajući da bezbednosni napori Ukrajine i balkanskih zemalja treba da se isprepliću i ojačaju.

On je istakao da Ukrajina i balkanske zemlje zaslužuju da budu deo evropske i evroatlantske zajednice.

– Smatramo da poštovanje svakog naroda i pravo na bezbednost treba da budu univerzalni principi. Do toga se može doći kroz saradnju. Smatramo da svaka zemlja u Evropi koja održava principe evropske zajednice i želi da postane članica, zaslužuje punopravno članstvo u EU – rekao je Zelenski.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije je u obraćanju na plenarnom sastanku u okviru Samita rekao da veruje da samo konstruktivan dijalog i diplomatska rešenja mogu dovesti do mira u Ukrajini.

– Republika Srbija će, kao i do sada, nastaviti da pruža, u okviru svojih mogućnosti, humanitarnu pomoć ugroženom stanovništvu Ukrajine, ostajući posvećena poštovanju međunarodnog humanitarnog prava”, objavio je Vučić.

Vučića su zajedno dočekali Rama i Zelenski.

6 COMMENTS

  1. Neka osta;i Balkan proizvodi oruzje i municiju za Ukrajinu.Srbija ne sme da to radi.Srbija ne podrzava sankcije bratsko Rusiji.Nasa municija ne sme biti poslata nacistima u Ukrajini da ubijaju bratski narod Rusije.Rusija brani ceo svet od zapadnog kolokijalizma.Nemacko ukrajinskog nacizma,okupatorske globane okupatorske politike Amerike i Britanije.NATO mora da nestane i kapitulira ,NATO je najvec opasnost za svetski mir.Koliko je pobio naroda u arapskom svetu.u Srbiji i na Balkanu.

  2. НЕКА
    ХВАЛА
    ОВАЈ ГЛУМАЦ
    РАДИ НА ВЕЛИКО
    САМО ДАЉЕ ОД ЊЕГА
    ТРГУЈЕ И ОРГАНИМА
    ЗБОГ ТОГА ГУРА НАРОД У РАТ
    ХАЗАРИ
    ХОЋЕ ДА СЕ ВРАТЕ НА ТУ ЗЕМЉУ
    ЈАДАН ЈЊ НАРОД КОЈИ ИМА ОВАКВОГ ПРЕСЕДНИКА

    🇷🇺☦️🇷🇺

  3. Dosta nam je ratova i oruzija narod hoće
    dobar i srecan život!
    Bog nam je dao da živimo u miru a ne da
    ratujemo !
    Svi treba da znaju da Rusija ,Kina i EU bi
    bile vodeće države a to se USD ne dopada
    Pa je Zelenskog izabrala da onemogući to
    sto se trebalo dogoditi jer USD nebi mogla
    Da dopusti da su Rusija,Kina i EU ispred njih!

  4. Pazi se Vučiću.Izmisliće hiljadu predloga samo da te uvuku u neki zajednički projekat,pa da kažu evo vidite i Vučič je sa nama i protiv Rusije.

  5. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here