EPA/Sergey Dolzhenko
Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da je “teško reći” da li je rizik od ruske upotrebe nuklearnog oružja povećan posle najnovijih uspeha ukrajinske vojske, ali da je i dalje uveren da predsednik Rusije Vladimir Putin ne bi preživeo takvu eskalaciju neprijateljstva.

Prilikom obraćanja predstavnicima međunarodnog istraživačkog centra iz Sidneja, Zelenski je putem video veze rekao da je Rusima „teško da kontrolišu sve što se dešava u njihovoj zemlji, baš kao što ne kontrolišu sve što imaju na bojnom polju“.

Zelenski je kazao i da Putin razume da „svet nikada neće oprostiti“ ruski nuklearni udar.

„On razume da posle upotrebe nuklearnog oružja više neće moći da sačuva svoj život, uveren sam u to“, naveo je Zelenski.

Ukrajinska vojska je prethodnih dana povratila delove teritorija koje je Rusija anektirala prošle nedelje, a Putin je upozorio je da neće oklevati da upotrebi nuklearno oružje kako bi sprečio Ukrajinu da ponovo stekne kontrolu nad tim područjima.

4 COMMENTS

  1. Haha od koga nebi ostao ziv mozda od tebe ili Amerike, znateli vi Ukrainci da protiv vasih Gazda je 5 mocnih zemanja koje poseduju ovo Oruzje.

  2. Rusiju bi Zapad satrao. Ne bi se ni okrenuli. To znaju Kinezi jako dobro. Ali Putinu nema povratka. Svilen gajtan

  3. Samo ti prichaj gluposti I nadaj se…! U nadi se zivi!
    Te zemlje koje te hrane oruzjem su otvorile pandorinu kutiju, praktichki, uradile su ono -shto sad Rusija radi: u Srbiji, Iraku, Libiji, Siriji…! Dakle, ista pravila, isti method. Nije te tada bilo da dignesh glas, a ni danas ne kritikujesh tu gospodu koja je 500000 dece pobila po bliskom istoku svojevremeno. Nego “gledaj” ti
    pa opet zapali ljude u zgradama, zabranjuj maternje jezike, zabranjuj rad stranaka… i ochekuj… dobro!
    Sramota!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here