EPA/Rafal Guz
Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je danas da Ukrajina čini sve kako bi u potpunosti odgovorila na ruske napade, napominjući da je Rusija samo od početka juna upotrebila više od 2.400 vođenih avio-bombi protiv Ukrajine.

On je podsetio da trenutno u Harkovu još traje raščišćavanje ruševina na mestu udara ruske avio-bombe.

– Četiri kontrolisane vazdušne bombe pogodile su grad – ovo je potpuno proračunat teror. Jedna od bombi uništila je stambenu zgradu u centralnom delu grada, pored autobuske stanice. Za sada se zna za više od 40 povređenih i traumatizovanih u gradu… Tri osobe u Harkovu su poginule u današnjim napadima – rekao je Zelenski u večerašnjem video obraćanju, prenosi Ukrinform.

On je dodao da je akcija spasavanja otežana jer je došlo do urušavanja konstrukcije zgrade.

– I radimo što sve što je u našoj moći da Ukrajini damo priliku da u potpunosti odgovori na takav ruski teror. Samo od početka juna, Rusi su već upotrebili više od 2.400 vođenih avio-bombi protiv Ukrajine, od kojih je oko 700 bilo na Harkovsku oblast, na naše položaje, na naše gradove i zajednice u Harkovskoj oblasti – istakao je Zelenski.

On je naveo da se ovakvi ruski napadi svakodnevno vrše na Donjecku oblast i na druge ukrajinske frontove i pogranične regione.

– Ukrajini su potrebne snage i sredstva za uništavanje nosača ovih bombi, posebno ruskih borbenih aviona tamo gde se nalaze. Ovaj korak je obavezan – dodao je predsednik Ukrajine.

On je zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama na pomoći koja “nam je pomogla da stabilizujemo situaciju u pograničnim regionima Harkova”.

– Uspeli smo da uništimo ruske raketne bacače blizu granice i smanjimo koncentraciju ruskih okupatora. Takve odluke se moraju nastaviti. Značajno smanjenje ruskog raketnog terora protiv Harkova i regiona dokazuje da je apsolutno moguće zaštititi naše gradove i zajednice od ruskih bombi – naglasio je Zelenski.

On je istakao da je posebno važna isporuka savremenih PVO sistema “patriot” Ukrajini i ubrzanje obuke ukrajinskih pilota za F-16.

– Ruski teror mora da izgubi, a to je u interesu svih koji žele da žive u svetu bez rata, koji teroristi uvek šire, uvek kada ne izgube – zaključio je predsednik Ukrajine.

3 COMMENTS

 1. PA TI NI KAPITULACIJU VIŠE NE MOŽEŠ POTPISATI!!! OD KUDA TI PRAVO DA VERUJEŠ DA SE TEBE JOŠ NEŠTO PITA? OBUCI UNIFORMU PA DA OSETIŠ KAKO JE TIM MOMCIMA KOJE GURAŠ U SMRT🤮🤮🤮

 2. NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
  ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA, SRBIJA I UKRAJINA U EU!
  ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
  MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
  SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

  NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here