Tanjug/AP
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da ne želi da sklapa nove sporazume. Takođe je odbacio ideju bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa da je sukob u Ukrajini moguće rešiti za dan-dva.

– Ne želimo da ponavljamo Minske sporazume. Ne verujemo u nove zamrznute sukobe – rekao je Zelenski.

Kako je dodao, radi se o “bezbednosti” Ukrajine.

Pored toga, Zelenski je kazao da Kijevu nisu zvanično predlagali da ustupi deo teritorije u zamenu za članstvo u EU i NATO, te da su to samo “glasine”.

Ukrajinski predsednik je takođe saopštio da Oružanim snagama Ukrajine nedostaje municije, te da Rusija ima prednost u vazduhu. Međutim, odbio je da prizna da je Ukrajina u bezizlaznoj situaciji i ponovo je zatražio od Zapada da isporuči Ukrajini oružje dugog dometa.

Zelenski je istovremeno obećao da će pripremiti novu kontraofanzivu i zapretio je Rusiji “iznenađenjima”.

Tramp ne bi mogao da reši sukob

Zelenski je uveren da bivši američki predsednik Donald Tramp ne bi mogao da reši sukob u Ukrajini za dan kao što je obećao.

– Ne mogu da razumem kako je to moguće. On (Tramp) neće moći da reši ovaj problem, ovu tragediju sa mnom – rekao je Zelenski u intervjuu za televiziju “Foks njuz”.

On je ponovo pozvao Trampa u Ukrajinu.

– Neka dođe, ja ću mu objasniti sve, a on možda ima neke ideje. Neka dođe, mislim da će posle toga promeniti svoj stav – dodao je ukrajinski predsednik.

On je i ranije pozivao Trampa u Ukrajinu, ali bivši američki predsednik konstantno ignoriše njegov poziv.

Tramp je više puta isticao da će, u slučaju pobede na predsedničkim izborima u SAD, rešiti sukob u Ukrajini za dan-dva.

3 COMMENTS

  1. Dragi presednice Zelenski tvoju drzavu je zadesila strasna tragedija nedo bog da bilo koga tako nesto snadje nikome to pozelio nebi tezak i opasan problem bilo koji drzavnik u takvom opasnom stanju trebao bi uzeti u obzir stanje drzave i veoma mudro sa naj blizim drzavnim saradnicima donijeti veoma pazljivo i vazne odluke u korist svoga naroda. Slusati ljude kao sto je britanski DZonson i druge koji sirom svijeta stvaraju ratove da bi zaradili milijarde dolara na necijoj krvi da bi prodali sto vise oruzja je velika greska

  2. G zelenski voditi drzavu je veliko umece a to je za tebe veliki komad koji ti nisi sposoban da vodis slusati zapad je greh uzdati se u njegovu pomoc je glupost kome je zapad dobro donio zar ti opomena nije Jugoslavija Irak Libija itd gde god dodju haos rat nered pustose ostavljaju iza sebe unistavaju sve radi svog interesa rade a ne da ikom ista pomognu OKRENI SE SEBI SVOM NARODU ZA STO SA RUSIJOM SEDAJ OKONCAJ RAT NEUZDAJ SE U SAD NI ZAPAD

  3. G tramp da je bio umesto Bajdena rata nebi bilo.ni u ukrajini ni u svetu /Rusija je velika i.mocna zemlja nije pretnja nikom nije napala nikog niti ce napasti osim ako nebude napadnuta branice se SAD I.NATO.LAZI SIRE za Rusijom i Putinom

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here